` `

E-fulfilment als oplossing voor webshoplogistiek

Feb 25
2019

Voor beginnende ondernemers met een webshop, kan het lastig zijn om de keuze te maken e-fulfilment te gebruiken. Wanneer loont het om e-fulfilment uit te besteden en in welke situaties kun je dit beter zelf blijven doen? Wij maken een analyse.

Wat is e-fulfilment precies?

E-fulfilment is de oplossing voor de logistieke operatie achter je website namelijk, het afhandelen en verwerken van bestellingen van klanten na een transactie op het internet. Het is dus het hele proces vanaf de bestelling van een product via een webshop, van het afleveren van artikelen op het goede adres. Hier komen veel aspecten bij kijken zoals, fulfilment software, voorraadbeheer, orderpicking en verzending. Webwinkel logistiek kun je uitbesteden aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Waarom uitbesteden?

Gebruik maken van e-fulfilment heeft verschillende voordelen. Allereerst kost de logistiek van je webshop veel tijd. Als je net begint, is je assortiment nog klein en kun je het vrij eenvoudig zelf doen. Maar naarmate je meer artikelen gaat verkopen, wordt het steeds onoverzichtelijker. Je bent er dus uiteindelijk veel tijd aan kwijt.

Het scheelt heel veel tijd

Allereerst scheelt het uitbesteden van webshoplogistiek je heel veel tijd. Vooral als je een groot assortiment hebt en veel aanvragen ben je veel tijd kwijt aan de logistiek. Dit is zonde want deze tijd kan je beter besteden aan de marketing van je webshop.

Geen opslagruimte meer nodig

Een ander groot voordeel is dat je geen opslagruimte voor dit proces meer nodig hebt. Dit scheelt enorm. Met e-fulfilment wordt de opslag en het voorraadbeheer uit handen genomen. Hierdoor kan snelle levering gegarandeerd worden. Bovendien weet je zeker dat je producten op een veilige plek staan.

Makkelijk opschalen in drukke periodes

Daarnaast is het handig dat je makkelijk kunt opschalen in drukke periodes. Ook kunnen pakketjes in de avond worden bezorgd en kun je gebruik maken van ophaalpunten. Bovendien blijft je webwinkel draaien, ook al ben je zelf niet aan het werk.

Betere klantervaring

Fulfilment dienstverleners zijn er in gespecialiseerd om het proces van bestellen en verzenden zo soepel mogelijk te laten verlopen Alle processen worden specifiek afgestemd op jouw webwinkel. Hierdoor wordt het voor de klant een stuk fijner om bestellingen te plaatsen op uw website en worden de verzendingen goed geregeld. Hierdoor zal de klantervaring verbeteren.

Wanneer niet uitbesteden?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het niet loont om je webshop logistiek uit te besteden. Als je net begint en nog een klein assortiment hebt, kun je het beter eerst zelf doen. Het zal je dan ook nog niet zoveel tijd kosten. Ook als je veel artikelen met een lage omloopsnelheid verkoopt, kun je beter niet kiezen voor e fulfilment. Dit geldt ook voor webshops die artikelen met een hoog volume en weinig waarde verkopen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Authorization